Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram sanayağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2.5-3 su bardağı un (kontrollü, benim unum söke idi)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;

  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için;Un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri güzelce karıştıralım.
  2. Hafif pürüzsüz olduğu vakit unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyelim, yoğurmaya başlayalım.Lütfen denetimli ekleyin, kulak göğsü kıvamında olacak :).
  3. Üstüne rendelemek için, ceviz büyüklüğünde hamur ayırıp buz dolabında donduralım.
  4. Rendeleme süreciniz başarılı olmazsa yani hamur tam donmamışsa üzülmeyin, elinizde küçük küçük ufalayın:).
  5. İç harcı için;Elmalarımızı rendeleyelim, tereyağını eritip üstüne elmalarımızı ve şekerimizi ekleyelim. Biraz harmanlayıp cevizi ve tarçını da ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.Dikkat edin tabanı tutmasın :).
  6. Bu hamurdan toplam 20 adet kurabiye çıktı :).
  7. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsiye dizelim. Üstüne yağlı kağıt yardımı ile kasemizin alt kısmını bastıralım. Üzerine iç harcımızı koyalım. En son dolaptaki hamuru çıkarıp rende yapıp, üzerine serpelim.
  8. 170° fansız 20-25 dk kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra soğuyan kurabiyenizi pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz :)Afiyetler olsun

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Puding
Pizza Dilimli Ekmekler
Çıtır Çıtır Burma Baklava En Kolay Ve Pratik Tarif
Muhallebili Kadayıflı Revani
Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı
Mercimekli Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |