Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram sanayağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2.5-3 su bardağı un (kontrollü, benim unum söke idi)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için;Un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri güzelce karıştıralım.
- Hafif pürüzsüz olduğu vakit unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyelim, yoğurmaya başlayalım.Lütfen denetimli ekleyin, kulak göğsü kıvamında olacak :).
- Üstüne rendelemek için, ceviz büyüklüğünde hamur ayırıp buz dolabında donduralım.
- Rendeleme süreciniz başarılı olmazsa yani hamur tam donmamışsa üzülmeyin, elinizde küçük küçük ufalayın:).
- İç harcı için;Elmalarımızı rendeleyelim, tereyağını eritip üstüne elmalarımızı ve şekerimizi ekleyelim. Biraz harmanlayıp cevizi ve tarçını da ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.Dikkat edin tabanı tutmasın :).
- Bu hamurdan toplam 20 adet kurabiye çıktı :).
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsiye dizelim. Üstüne yağlı kağıt yardımı ile kasemizin alt kısmını bastıralım. Üzerine iç harcımızı koyalım. En son dolaptaki hamuru çıkarıp rende yapıp, üzerine serpelim.
- 170° fansız 20-25 dk kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra soğuyan kurabiyenizi pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz :)Afiyetler olsun
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

