Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 8 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Çikolata
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri uygun karıştırma kabına alalım.
- Köpük köpük oluncaya dek çırpalım.
- 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı sütü ekleyip yeniden çırpalım.
- Ardından 8 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip çırpalım.
- Isıya dayanıklı sufle kaplarını alalım.
- Hazırladığımız hamuru paylaştıralım.
- Yarısına kadar dolduralım her kabı.
- Hamurların tam ortasına sütlü çikolata yahut bitter çikolata 2’şer tablet ekleyelim.
- Ocakta kaynamış olan tenceredeki suya kapları yerleştirelim ve ağzını kapatalım.
- Kısık ateşte 15 dakika pişirelim. 15 dakikanın akabinde.
- Suflelerimizi tencereden çıkaralım.
- Üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis edelim. Afiyet olsun;).
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






