Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik)

Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı ( temizlenmiş, dilimli )
- 3 su bardağı şeker
- 1 çubuk tarçın (tercihen)
- 3 yemek kaşığı şeker
Servis için;
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı tahin ( tercihen)
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir dilim dörde beşe yahut istenilen ebatlarda bölünür.
- Hepsine birebir süreç yapılır.
- Fırın poşetine alınıp üzerine şeker, su ve tarçın eklenir.
- Poşet klipsle kapatılır ve uygun bir tepsiye yerleştirilir.
- Poşetin üstüne bıçakla yahut makasla ufak bir delik açılır.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 35-40 dk pişmeye bırakılır.
- Çatalla pişmesi denetim edilir ve yumuşadığı vakit üzeri açılır 10-15 dk daha pişirilir.
- Bu halde lezzeti de katlanacaktır.
- Dinlendikten sonra yahut soğuyunca ceviz ve tahin eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
📌ölçünün yarısını hazırladım.
📌 kabağın cinsine nazaran pişme mühleti değişkenlik gösterebilir.
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





