Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı buğday (yarma)
- 2 su bardağı içme suyu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım yemek kaşığı un
- Tereyağ
- Dereotu
- Maydanoz
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle buğday ve suyumuzu tencereye koyalım, buğdaylar yumuşayana kadar haşlayalım.
- Buğdaylar haşlanmak üzereyken bir kaba yoğurt, un, yumurta sarısı ekleyip çatal ile çırpalım.
- Topak topak kalmamalı. Karışıma yarım çay bardağı su ekleyerek tekrar çırpalım.
- Haşlanan buğdayımızın üzerine karışımı yavaşça dökelim.
- Kaynayana kadar daima karıştıralım kesilmemesi için.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım karıştırmayı bırakalım.
- Tavada tereyağ ve küçük küçük doğranmış dereotu, maydanozu kavuralım çorbamıza ekleyelim.
- 2-3 dk kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatalım. (vitamini gitmemesi için çok kaynatmıyoruz.) çorbamız hazır. Miniklere afiyet olsun 💙.
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
