Kırpık Börek

Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 3 adet yumurta
  • İstediğiniz çeşit peynir
  • Maydanoz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 şişe soda
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 pk kabartma tozu
  • Tuz

Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine peynirleri ,maydanozu, yumurtayı ,sütü ,sodayı, yağı alıp karıştırın.
  2. Gelişi hoş kırptığınız yufkaları ekleyip onu da karıştırın.
  3. En son da tuzu be kabartma tozunu ekleyip son kere karıştırın.
  4. Fırın kabını yağlayıp harcı dökün ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  5. 180 derecede üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli İncir Tatlısı (Bu Tarif Başka Yerde Yok)
Çilekli Kurabiye
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Elmalı Pamuk Kek
Pişi
Lezzet Bombası Meyveli Kaşık Tatlısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |