Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk soğan
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 50 gram çedar peyniri
  • 150 gram kıyma
  • 4 adet yufka
  • 2 diş sarımsak

Börek içine harç;

  • Yarım paket krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta

Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları eziyoruz ve soğana karıştırıyoruz. Soğanları küp küp doğrayıp bir kenara alıyoruz. Kıyma ve soğanı kavuruyoruz. Her bir yufkayı biçimlerine dikkat etmeksizin böreğimiz ne kadar büyük olsun dileğinde isek ona nazaran parçalıyoruz.
  2. Peynirleri de rendeleyip, bir kenara alıyoruz. İç harç gereğince soğuduğunda yufka üzerine evvel harç gezdirip sonra kıyma ve üzerine peynir ekliyoruz.
  3. Son kata gelene kadar katlayıp son katına da harç sürüp yapıştırıyoruz.
  4. Ben buzluk için kaplara böldüm ortalarına yapışmasın diye yağlı kağıt ekleyerek. Siz dilerseniz buzdolabı poşeti de kullanabilirsiniz. Pişirmek istediğiniz vakit dilerseniz üzerine yumurta sarısı ve susam serpip, çabucak fırına verebilirsiniz. Afiyet olsun.

Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Yemeği
Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden)
Evde Nefis Tavuklu Sezar Salata! Lezzet Garantili
Çikolatalı Çilekli Pasta
Arpa Şehriye Salatası
Diyet Bal Kabağı Çorbası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet