Pamuk Gibi Peynirli Börek

Pamuk Üzere Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı üzerine akı hamurun içine
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaşmaya
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- Peynir ve maydanoz
Pamuk Üzere Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı hariç bütün hamuru için olan gereçleri bir kapta karıştırın yoğurun ele yapışmayan bir hamur elde edin sonra hamurun üstünü örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Bu ortada maydanozları temizleyip yıkayıp, ince doğrayın ve peynirle karıştırın.
- Hamur mayalandıktan sonra hamurdan 12 adet beze yapın bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor bir tepsi için 6 adet beze kullanacaksınız.
- İlk bezeyi fırın tepsisi büyüklüğünde açın ortasına hazırladığınız peynirli harçtan koyun.
- İkinci bezeyi tabak büyüklüğünde açın ve birinci açtığınız bezenin peynirli harçtan koyduğunuz kısmın üzerine açtığınız hamuru koyun, onun üzerine de peynirli harçtan koyun her tarafına yayın harcı.
- Diğer bezeyi de tıpkı formda açın ve ortalara peynirli harçtan koyarak üst üste dizin en üstteki açtığınız hamurun üzerine harç koymayın en alttaki açtığınız hamurun kenarda kalan kısımlarını ortadaki hamurların üzerine kapatın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 30 dakika daha tepsi mayası için bekletin.
- Sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Pamuk Üzere Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
