Güveçte Çupra

Güveçte Çupra Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet istenilen uzunluk çipura
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Limon dilimleri

Güveçte Çupra Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıklar temizlenir yıkanır ve üzerine çizik atılıp tuzlanır.
  2. Güveç kabına sırayla evvel halka doğranmış soğanın ve patatesin bir kısmı konur üzerine çipura balığı ve en üste kalan soğanlar, ve limon dilimleri yerleştirilip sıvı yağ gezdirilir.
  3. Baharatlar serpiştirilir ve isterseniz yağlı kağıt üzerine koyabilirsiniz. (ben tercih etmedim)
  4. Yaklaşık 45-50 dk 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Güveçte Çupra Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Kıtırlı Kek
Ek Gıda Dönemi Siyah Mercimek Yemeği
Mozaik Kek
Şeftalili Kek
Bol Tereyağlı Spagetti Makarna Tarifi (Makarna Severler Buraya)
Soslu Gül Mantı
Hdabla | © 2025 |