Güveçte Çupra

Güveçte Çupra Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet istenilen uzunluk çipura
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Limon dilimleri
Güveçte Çupra Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balıklar temizlenir yıkanır ve üzerine çizik atılıp tuzlanır.
- Güveç kabına sırayla evvel halka doğranmış soğanın ve patatesin bir kısmı konur üzerine çipura balığı ve en üste kalan soğanlar, ve limon dilimleri yerleştirilip sıvı yağ gezdirilir.
- Baharatlar serpiştirilir ve isterseniz yağlı kağıt üzerine koyabilirsiniz. (ben tercih etmedim)
- Yaklaşık 45-50 dk 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Güveçte Çupra Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


