Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba

Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un (silme)
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 2 adet patates
  • ½ (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)

Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede yağlar eridikten sonra un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  2. Üzerine minik doğranmış kabak, patates ve rendelenmiş havuç eklenerek karıştırılır.
  3. Sebzeler biraz piştikten sonra su ve tavuk suyu eklenir. Sebzeler 6-7 dk kaynatılır.
  4. Ardından süt, sarımsak tozu ve baharatlar ek edilerek bir taşım daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılır.

Afiyet olsun 🍵

Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Köftesi (Tencerede)
Muzlu Rulo Pasta
Havuçlu Köz Biber Salata
Dereotlu Mayasız Poğaça
Waffle Glütensiz
Haşhaşlı Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |