Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin yahut 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • İstenilen ölçüde iri dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı şeker

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve su tencereye koyulup, şeker içine koyularak karıştırarak orta ateşte kaynatılır. Kısık ateşe alınır.
  2. Başka bir tavada yağ eritilip, un daima karıştırılarak orta ateşte kavrulur. Kokusu çıkıp rengi dönen una cevizler atılır. 2-3 dk da bu türlü kavrulur.
  3. Şerbeti üstüne yavaş yavaş karıştırarak dökülür.
  4. Kaşıktan düşecek kıvama gelene kadar karıştırılır.
  5. Sonra ocaktan alınıp sıcakken yemek kaşığı ile hal verilerek servis edilir. Afiyet olsun 🙂

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Kaytaz Böreği
İslim Kebabı
Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze
Kumpir
Vişneli Kedi Dili Tatlısı – Ferahlatıcı Ve Pratik! (Videolu)
Hdabla | © 2025 |