Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet)

Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk ayva
  • 10-11 adet hibiscus
  • 5-6 tane karanfil
  • Nar
  • Kaymak
  • Toz şeker
  • Su

Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ayvalarımızın kabuklarını soyup tenceremizin tabanına yerleştiriyoruz ayva çekirdeklerini de tencereye alıyoruz.
  2. İçlerini temizlediğimiz ayvaları tenceremize dizip üzerine hibiscus, karanfil, ve ayıkladığımız nar tanelerini ekliyoruz.
  3. Her bir yarım ayva için 3 yemek kaşığı toz şeker döküyoruz (dilerseniz bu evrede şekeri azaltabilirsiniz)
  4. Her bir ayva üzerine yarım çay bardağı su koyup pişirmeye geçiyoruz.
  5. Kaynamaya başlayan ve yumuşayan ayvaları aksi çevirip birazda o denli pişiriyoruz.
  6. Tencere kapağını açıp şerbeti biraz çektirebilirsiniz.
  7. Pişen ayvalarımızı soğutup dinlenmeye bırakalım.
  8. Soğuyan ayva üzerine kaymak ve fıstık ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌱

Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava
Kahve Bahane Pasta Şahane ️
Kıymalı Kaşar Peynirli Pide
Kısır
Nokul
Kozalak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |