Susam Benekli Kurabiye

Susam Benekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- ️200 gram tereyağı
- ️1 adet yumurta
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- ️1 su bardağı nişasta
- ️3 yemek kaşığı kakao
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
Susam Benekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç öbür materyalleri yoğurma kasesine alalım materyalleri karıştıralım.
- Son olarak unu denetimli ekleyerek yumuşak kovmalı hamur elde edelim.
- Hamurdan cevizden daha küçük modüller koparıp pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Tümüne form verdikten sonra susama batırıp tekrar yuvarlayıp az ölçü yassılaştıralım.
- Önceden ısınmış 180 derecede fırınımızda 20 dk pişmeye bırakalım.
Tarifi deneyenler fotoğraf göndermeyi unutmayın 🤗.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.
Daha fazlası için instagram ve youtube nefis. Maceralarım yazarak ulaşabilirsiniz. 🥰.
Susam Benekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



