Cevizli Lokum

Cevizli Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
- Yarım kase iri kırılmış ceviziçi yahut bütün antep fıstığı içi
Dışını bulamak için;
- 2-3 yemek kaşığı mısır nişastası
Cevizli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yanmaz yapışmaz geniş çukur tavaya öncelikle toz şekerin 1,5 su bardağı kadarını koyalım.
- Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kaynayana kadar ve şekeri eriyene kadar karıştırın.
- Üzerine mısır nişastasının üzerine biraz su döküp karıştırıp açın ve yavaşça tencereye dökün birebir anda süratli karıştırın kıvamı yoğunlaşana kadar daima karıştırın, şayet nişastası topaklanma yaparsa blendardan geçirin ( blendardan geçirmek için yanmaz yapışmaz tavanızın çizilmemesi için blendarın ziyan veremeyeceği bir tencereye yahut kaba aktarmanız gerekir ve akabinde tekrar ocağa alıp karıştırımaya devam edin)
- Kıvamı büsbütün yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz 15-20 dakika karıştırın ve ceviz içini ekleyin karıştırın ve tereyağını ekleyin biraz daha karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Bir tepsi içine fırın kağıdı serin kağıdın üzerine de mısır nişastasını dolu dolu serpin, nişastanın üzerine tenceredeki lokum karışımını birinci sıcağı gidince yavaşça dökün .
- Ardından fırın kağıdı yardımı ile kağıdı lokumun üzerine kapatıp hafif hafif elinizle formunu uzatırcasına ve kağıda yavaşça baskı uygulayarak ve uzatarak halini oluşturmaya çalışın.
- Şeklini kolay alacaktır, soğuyana kadar kağıtta sarılı kalabilir
- Ardından fırın kağıdını dikkatlice lokumun dışından çıkartalım ve lokumu bıçakla iki parmak kalınlığında dilimlere ayırıp servis edelim.
Cevizli Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









