Yumuş Poğaça

Yumuş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya (kuruda olur )
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (5-6 su bardağı kadar yumuşak bir hamur elde edelim)
İç materyali için ;
- Kaşar
- Patates
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Çikolata
Poğaçaların üzerini için ;
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
- Çörekotu
Yumuş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim .
- Mayalanması için 1 saat ağzı kapalı ve sıcak tutarak mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hazırlarımızı eşit modüllere ayıralım ve bezemeyelim.
- Bezelenen hamurumuzu elimizle açarak istediğimiz formu verelim iç gerecini yerleştirelim.
- Kabarması için 1 saat tepsi mayasını bekleyelim ( süreyi kısaltmak isterseniz fırınınızı 50 derecede açın içinde 15-20 dakika bekletelim).
- Kabaran poğaçalara yumurta ve pekmez karşımını sürüp susamlayalım.
- 180 derece de altı üstü kızarana kadar denetimli bir halde pişirelim.Afiyet olsun 🥐.
Yumuş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








