Yumuş Poğaça

Yumuş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya (kuruda olur )
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (5-6 su bardağı kadar yumuşak bir hamur elde edelim)

İç materyali için ;

  • Kaşar
  • Patates
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Çikolata

Poğaçaların üzerini için ;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam
  • Çörekotu

Yumuş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un hariç tüm materyalleri karıştıralım.
  2. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim .
  3. Mayalanması için 1 saat ağzı kapalı ve sıcak tutarak mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hazırlarımızı eşit modüllere ayıralım ve bezemeyelim.
  5. Bezelenen hamurumuzu elimizle açarak istediğimiz formu verelim iç gerecini yerleştirelim.
  6. Kabarması için 1 saat tepsi mayasını bekleyelim ( süreyi kısaltmak isterseniz fırınınızı 50 derecede açın içinde 15-20 dakika bekletelim).
  7. Kabaran poğaçalara yumurta ve pekmez karşımını sürüp susamlayalım.
  8. 180 derece de altı üstü kızarana kadar denetimli bir halde pişirelim.Afiyet olsun 🥐.

Yumuş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriyeli Pirinç Çorbası
Porsiyonluk Bisküvili Pasta
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Güveçte Mantarlı Tavuk Sote
Pirinçli Yoğurt Çorbası
Cennet Hurmalı Muhallebi | Hem Hafif Hem Lezzetli (Videolu)
Hdabla | © 2025 |