Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarısı üstüne)
  • Alabildiğince un
  • Yaklaşık 7 bardak un ( denetimli ekleyelim)

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba şeker, maya,süt ve suyu ekleyip karıştıralım ve beş dk mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Daha sonra tuz,yağ,yumurtanın beyazını ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
  3. Hamurun yumuşak olmasına dikkat edelim.
  4. Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler yapıp biçim verelim.
  5. İçine peynir,zeytin vs koyabilirsiniz.
  6. Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyalım ve üzerini pak bir bezle örterek tepsi mayasına bırakalım.
  7. 15 -20 dk beklettikten sonra ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp isteğe bağlı susam yada çörek otu serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180° de üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püreli Tepsi Kebabı
Hindi Sote (Soya Soslu)
Fransız Usulü Soslu Elmalı Kek
Starbucks Kurabiye
Kol Böreği
Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet