Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarısı üstüne)
  • Alabildiğince un
  • Yaklaşık 7 bardak un ( denetimli ekleyelim)

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba şeker, maya,süt ve suyu ekleyip karıştıralım ve beş dk mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Daha sonra tuz,yağ,yumurtanın beyazını ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
  3. Hamurun yumuşak olmasına dikkat edelim.
  4. Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler yapıp biçim verelim.
  5. İçine peynir,zeytin vs koyabilirsiniz.
  6. Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyalım ve üzerini pak bir bezle örterek tepsi mayasına bırakalım.
  7. 15 -20 dk beklettikten sonra ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp isteğe bağlı susam yada çörek otu serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180° de üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Browni Kurabiye
Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği)
Kadayıflı Muhallebi
2 Yumurta İle Pandispanya Tatifi (Videolu)
Mozaik Pasta
Havuç Taratoru Böyle Deneyin (Videolu)
Hdabla | © 2025 |