Kıyırkıyır Kalburabastı

Kıyırkıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı irmik
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Kıyırkıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller yoğurularak hamur hazırlanır.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alınır.
- Silikon nihale yahut rende üzere delikli bir aparatla içine iri kıyılmış ceviz koyularak form verilir.
- 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Şerbet için gereçler koyulup kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
- Şerbet soğuk kurabiyeler sıcak olacak biçimde şerbeti dökülür.Afiyet olsun.
Kıyırkıyır Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



