Un Helvası

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tahin

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağı tenceremize alalım.
  2. Yağ hafif ısındıktan sonra unu ek edin.
  3. 5 dk kadar kavurup margarini ekleyin.
  4. Yaklaşık 25 30 dk kadar kavuralım.
  5. Şeker ve suyu karıştırarak şekeri eritelim.
  6. Renginin kıvamını denetim etmek için kavrulan undan çay kaşığı kadar alarak şekerli suyun içerisine katıp denetim edebilirsiniz.Eğer istediğiniz renkte ise şekerli suyu karıştırarak ek edin.
  7. Sonrasında tahini katarak yeterlice karıştırdıktan sonra dinlenmesi için 10 dk kadar bekletip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yayla Çorbası
Güveçte Kuru Fasulye
Mayalı Pizza
Borcam Pastası
Soğanlı Dızmana Tarifi
Muzlu Tarçınlı Bebek Pankek
Hdabla | © 2025 |