Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 1 adet soğan (ben ekstra 1 adet de mor soğan kullandım)
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates (ben 5-6 yemek kaşığı domates sosu kullandım)
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

Yufka sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ve biberleri ince ince doğrayalım ve uygun bir tavaya alalım.
  2. Üzerine sıvı yağı da ekleyip kavuralım.
  3. Bir yandan patlıcanları soyup çok ince olacak formda doğrayalım.
  4. Kavrulan soğan ve biber üzerine salça ve domatesi ekleyelim.
  5. Üzerine patlıcanları da ekleyelim.
  6. İyice kavuralım ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
  7. 1 adet yufkayı serelim sosu sürüp kenarları katlayalım.
  8. Harçtan ekleyip saralım 4 parmak genişliği kadar aralıklarla keselim ve tepsiye dizelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.
  10. 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Kurabiye ( Kandil Simidi Tadında )
Çıtır Tavuk
Tavuk Izgara (İster Mangalda İster Fırında)
Fırınsız Gevrek Kurabiye
Karnabahar Çorbası
Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet