Kremalı Mantarlı Makarna (Videolu)

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Makarna için;

  • 300 gram spagetti
  • Haşlamak için 1,5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 300 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 200 ml sıvı krema (%18 yağlı)
  • 1 çay kaşığı şeker (soğanın karamelize tadını ortaya çıkarıyor)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavaya tereyağı alın.
  2. Erirken minik doğranmış soğanı ek edin.
  3. Soğanları dirildiği gidene kavurun.
  4. Bir çay kaşığı şeker ekleyin.
  5. Soğanın karamelize tadını ortaya çıkarıyor.
  6. Temizlenmiş ,doğranmış mantarları ekleyin kavurun.
  7. Baharatları,tuzu ek edin.
  8. Kremayı gezdirin.
  9. Yarım su bardağı makarna suyundan ek edin.
  10. Kısık ateşte kaynayan sosa kıyılmış maydanoz ve rende kaşar ekleyip karıştırın.
  11. Haşlanmış makarnayı sıcağı ile sosun içine ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın 🍝.
  12. Makarna için; Tencerede kaynayan suya tuz ekleyin.
  13. Makarnaları 10 dakika haşlayın.

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simit
Taze Fasulye Kavurması ️
Kremalı Kakao Çekirdeği
Kremalı Ispanaklı Tavuk
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye
Somonlu Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |