Kremalı Somon

Kremalı Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 dilim somon
- Yarım paket krema
- 1 avuç kaşar rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kremalı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ince ince doğranmış bir biçimde kısık ateşte eriyen tereyağının üzerine atılır ve pişmeye bırakılır.
- Soğan ölmeye yakın sarımsak yağımıza eklenir.
- Yağımız, sarımsak ve soğanın tadını alınca somonlarımız yağımıza bırakılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Somonumuz pembeleşince yüzeyi değiştirilir ve kaşıkla yağımız yüzeyine bırakılır karabiber pulbiber ve tuzumuzu ekleriz.
- Somonumuz pişince üzerine kaşar bırakılır.
- Kaşarımız eriyince kreması bırakılır ve kremamıza da baharatlar ayrıyeten eklenir.
- Yağ ile birleşmesi beklenir.Afiyet olsun.
Kremalı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









