Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı)

Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ince rendelenmiş havuç
- 2-3 su bardağı ortası un
Üzeri için;
- Pudra şekeri( isteğe bağlı)
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı yeterlice karıştırıp çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, vanilya, tarçın ve ceviz içi ve havucu ek edelim karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu az az ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ele yapışır olursa elinizi yıkayıp sonra biçim verebilirsiniz.
- Cevizden küçük kesimler koparıp yuvarlak tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 -20 dk ortası altı hafif kızarana kadar pişirelim.
- Soğusun kurabiyeleri pudra şekeri serpebilirsiniz.
- İyice soğuyunca kutululayıp buzdolabında koruma edip tüketebilirsiniz.
Kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml klasik çay bardağı ölçüsüdür.
Su bardağı ölçüsü 200 ml klasik su bardağı ölçüsüdür.
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










