Tam Ölçülü Su Böreği

Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

1 tepsilik ölçü için;

  • 7 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İçi için:

  • Bedon peyniri
  • Maydanoz

Aralarına sürmek için:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Haşlamak için;

  • Büyük tencere dolusu kaynar su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 dilim limon suyu

Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri bir kabın içine sırasıyla yumurta, su ve tuzu alıp çırpalım.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ek ederek yoğuralım.
  3. Hamuru yarım saat yoğurun 12 eşit modüle bölüp unlayıp üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim.
  4. 1 saatin akabinde yavaş yavaş tepsi büyüklüğünde açalım çok ince açmamaya itina gösterin,.
  5. Açtığımız yufkaları bir bez üstüne birbirine yapışmayacak halde dizelim.
  6. Bir tencere dolusu su kaynatalım ,içine tuz ve limon suyu ekleyelim yufkayı alıp kaynayan suyun içine atıyoruz heryeri su alıncaya kadar bekletiyorum.
  7. Kaynayan sudan yufkayı alıp soğuk su dolu bir kapın içine atıyoruz ,yufkayı içinde açıp sudan alıp suyunu elimizle sıyıralım yağlı tepsiye koyup üzerini yağlayalım.
  8. 6 sıra olana kadar bu biçimde yapalım. 6. yufkayıda koyduktan sonra peyniri ve maydanozu serpip tekrar yufkaları dizelim.
  9. Katlar 12 ye tamamlanınca yağlayıp 200 derece fırında pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Taşlık Sote
Pastane Usulü Magnolia (Videolu)
Avuz (Ağız Sütü)
Kinoa İle Meksika Fasulyesi Salatası
Kıymalı Tepsi Böreği
Mayasız Peynirli Minik Poğaçalar
Hdabla | © 2024 |