Sebzeli Etli Haşlama

Sebzeli Etli Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram iri doğranmış dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 6 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 litre su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Sebzeli Etli Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel düdüklü tenceremize yemeklik doğradığımız soğan sarımsağı ve sıvı yağını alalım ve güzelce kavuralım .
  2. Sonra etimizi ekleyelim ve 5 dakika daha kavuralım üstüne tuzu ve 1 litre suyu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım kısık.
  3. Ateşte 30 dakika pişirelim.
  4. Düdüklü tenceremize 2 ye böldüğümüz patatesleri ve havuçlari ekleyelim ve bir 10 dakika daha pişirelim.
  5. Bir kasenin içersinde haşlamamanın terbiyesini hazırlayalım 1 kaşık unu ve yarım limonu sıkalım üstüne biraz haşlamanın suyundan ekleyelim ve yavaşça düdüklü tenceremize dökelim.
  6. Sebzeli etli haşlamamız hazır servis tabağına alalım üstüne ister maydanoz ister pul biber ekleyelim. Afiyet olsun 😋😋😋.

İnstagram gülişin. Mtfg.

Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım 😉😉😉.

Sebzeli Etli Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Kuzu Marulu Salatası
Tavuklu Çökertme Kebabı
Lahana Turşusu
Mayalı Poğaça Tarifi
Ispanaklı Labneli Poğaça
İnanılmaz Pratik Pekmezli Susamlı Toplar
Hdabla | © 2025 |