Ev Yapımı Açma Börek

Ev Üretimi Açma Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Arasına sürmek için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 2-3 adet pırasa
  • Pul biber karabiber
  • 150 gram beyaz peynir

Ev Üretimi Açma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurunuzu yoğurun mayalanması için bir kenara koyun başka tarafta ince doğradığınız pırasayı 1 kaşık tereyağında uygunca kavurun baharatlarını ekleyip ocaktan alın soğuyunca peynir ekleyin.
  2. Hamurunuzu tezgaha alın 12 eşit modüle ayırın bezeleri açıp ortasına sıvı yağ ve tereyağı karışımını sürün her kata sürerek katlayın 12 parçayı bu formda hazırlayın.
  3. En son birinci açtığınızdan başlayarak kare halinde açın ortasına harcınızı koyup rulo formda sarın iki ucundan uzatarak fırın tepsisi genişliğine getirip tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı ve susam dökün.
  4. 180 derece fırına atın kızarınca fırından alın ve afiyetle tüketin. İçini istediğiniz biçimde hazırlayabilirsiniz.

Ev İmali Açma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Nektari Crumble
Mayasız Pişi
Kahvaltılık Pişi
Adana Kebap
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2024 |