Bisküvili Pasta

Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 kaşık kremşanti
Ganaj için;
- 1 paket çikolata 80 gram
- 1 kutu krema
Üzeri için;
- Damla çikolata
- Antep fıstığı
Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,şeker, yumurta ,nişasta tencereye ekleyip uygunca karıştırıyoruz .
- Ocağa alıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam ediyoruz .
- Sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırıp üzerini streçleyip kenara alıyoruz.
- Soğuduktan sonra iki kaşık kremşanti ekleyip güzelce bir karıştırıyoruz .
- Kıvamı katı üzere görünebilir lakin kremşanti eklendikten sonra sulanmaya başlayacaktır düzgünce toparlanır.
- Kakaoyu eritilmiş tereyağı süt ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz yeterlice karıştırıp üzerine bisküvileri kırıp her yerine yediriyoruz .
- Sonra kelepçeli kek kalıbına harcımı döküp güzelce bastırıyorum kaşık yardımıyla kremayı üzerine döküyorum güzelce düzeltiyorum üst tabanını.
- Kremayı ocakta yalnızca ısıtıyorum yani çikolatayı eritebileceğim kadar ısıtıyorum kaynatmıyoruz tablet çikolata içine kırıp erimesi için karıştırıyorum ve ganajımız hazır.
- Kremanın üstüne ganajı döküp ben antep fıstığıyla süsledim ve damla çikolatayla siz istediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz afiyet olsun💫.
Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

