Tavuklu Bezelye

Tavuklu Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram bezelye
- Tavuk göğsü ( bir avuç kadar)
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Salça
- Su (iki parmak üzerini geçecek kadar )
Tavuklu Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates ve havuçları küp küp doğrayın bezelyeler ile birlikte bir kaba koyun üzerine iki diş sarımsak ekleyin (sarımsakları yağda kavurmadan içine ekliyorum daha lezzetli oluyor ).
- Soğanları doğrayıp başka küçük bir kaba alın.
- Tavuklarınızı kuş başından biraz ufak halde doğrayın sıvı yağ eklediğiniz tencerenize koyun ve orta ateşte ağzı kapalı suyu çekene kadar pişirin.
- Tavuklar piştikten sonra doğradığınız soğanı üzerine ekleyin pembeleşen soğanların üzerine salça ekleyip kavurun.
- Ardından baharatlarınızı ekleyin ve ana gereçler olan havuç patates ve bezelyeyi ekleyip tuzunu atıp karıştırın .
- Üzerine iki parmak geçecek kadar soğuk su koyun kaynayana kadar orta ateşte pişirin kaynamaya başladıktan sonra kısın ortalama 20 dakika içerisinde pişmiş olacaktır tadım yaparak piştiğini denetim edebilirsiniz afiyet olsun ☺️.
Tavuklu Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

