Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un ( denetimli ekleyin)

Bulamak için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında tereyağı ,sıvı yağ, pudra şekeri ve un hariç öteki materyaller yoğurma kabına alınır ve güzelce karıştırılır, akabinde denetimli bir biçimde un eklenir ve kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılarak form verilir.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi dönmeden pişirilir.
  4. Kurabiyeler pişerken bir kasede bir su bardağı pudra şekeri ve 1 su bardağı hindistan cevizi karıştırılır.
  5. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyeler hindistan cevizli karışıma bulanır.
  6. Vee soğuduktan sonra afiyetle yenir. Kesinlikle tanım defterinizde yerini alacaktır muhteşem bir kurabiye 👌

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rafine Şekersiz Fit Kurabiye
Çilekli Yaş Pasta (Pratik)
İsveç Köftesi
Ciabatta Ekmeği
Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide
Pastane Poğaçası Tadında Tarif
Hdabla | © 2025 |