Tam Ölçülü Browni

Tam Ölçülü Browni Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük yumurta
  • 240 gram toz şeker (1 buçuk su bardağı)
  • 320 gram bitter çikolata (en az %60 kakao oranlı)
  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 93 gram un (bir su bardağından iki parmak eksik)
  • 1 paket vanilin
  • 25 gram kakao
  • Yarım çay kaşığı tuz

Tam Ölçülü Browni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
  2. Diğer yandan çikolatalarımızı benmari yolu eritiyoruz ve bir kenara alıp içerisine tereyağını ekleyip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  3. Karışımımızı yumurta ve şekerle birleştirip yeterlice çırpıyoruz.
  4. Daha sonra içerisine unu ve kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz, çok az tuzumuzu da ekledikten sonra karışımımızı borcama aktarıyoruz.
  5. Karışımı borcama eklemeden evvel borcamı yağlayalım ve üzerine yağlı kağıt serip harcı o formda ek edelim mi güzelce yayalım.
  6. Browni harcınızın içerisine vişne, beyaz çikolata ya da ceviz dahil edebilirsiniz.
  7. 180° fanlı fırında 25-27 dakika kadar pişiriyoruz, daha fazla pişirmemeye dikkat edelim.
  8. Biraz soğuduktan sonra dondurma ile de servis edebiliriz. Afiyet olsun 🤎.

Tam Ölçülü Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mutlaka Denemesi Gereken Rafine Şekersiz Çikolatalı Cheesecake
Sekıllı Çikolata Damlalı Muffın Pankek (Çocuklar Bunu Çok Sevecek)
Brokolili Sebze Çorbası (Bebekler İçin )
Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı
Nefis Ev Yapımı Et Döner
İpek’ten Iced Vanilla Latte
Hdabla | © 2025 |