Patatesli Bükme Kol Böreği

Patatesli Bükme Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı kepekli un
İç materyali ;
- 6 yahut 7 adet patates
- 1 adet kuru soğan, sıvı yağ, pul biber, karabiber
- Yufkaların üzerine sürmek için sıvı yağ
Böreğin üzerine sürmek için ;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Bükme Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi haşlayalım, kuru soğanımızı ince doğrayıp tavamıza alalım.
- Sıvı yağımızı da bırakıp hafif pembeleştirelim ve baharatlarını katıp karıştıralım.
- Haşlayıp rendelediğimiz patateslerimizi ve tuzunu da katıp karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un ve maya hariç tüm materyalleri hamur yoğurma kabına bırakalım ve karıştıralım.
- Sonrasında ununu ve mayasını da katıp kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım ve 10/15 dakika dinlendirelim bu hamur iki tepsi için.
- İsterseniz bir tepsisini de ıspanaklı yahut peynirli yapabilirsiniz.
- Dinlenen hamurumuzdan 5 adet, mandalina büyüklüğünde bezeler alalım her bezeyi teker teker yufka inceliğinde açalım.
- Ortadan ikiye keselim ve uzun taraflarından. Uzunlamasına patatesini koyalım ve rulo halinde saralım.
- Yağladığımız yuvarlak tepsimize ortadan başlayarak dolayarak saralım ve bu biçimde bezeleri bitirelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp 180, 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim. (fırın ayarına nazaran denetimli pişirelim). Afiyet olsun.
Patatesli Bükme Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

