Frambuazlı Cheesecake

Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi (rondoda çekilmiş)
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
Krema kısmı için;
- 500 gram labne peyniri
- 1 kutu sıvı krema(200)
- 1.5 su br şeker
- 5-6 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 su bardağı frambuaz (çilek ya da vişne de olur)
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1.5 su bardağı su( yarım su br suyla nişastayı aç)
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce pastanın alt tabanı için rondoda çekilmiş bisküviyi süt ve erittiğimiz tereyağıyla karıştıralım.
- Kelepçeli kabın tabanına yağlı kağıtı serip karışımı yayalım ve elimizle düzeltelim. Buzdolabına koyalım.
- Daha sonra kremamızı hazırlayalım.
- ir kapta labneleri mikserle çırpalım.
- Üzerine sıvı kremayı ekleyip çırpalım.
- Şekeri de ekleyip yeterlice çırpalım.
- Yumurtaları tek tek ekleyip çırpalım.
- Un ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
- Dolaptan bisküviyi alıp üzerine krema karışımını dökelim.
- Cheesecake in yanmaması için kabın etrafını folyo ile saralım.
- Üzerinin çatlamaması için fırına bir kapta su koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 1 saat pişirelim.
- 1 saat kadar da fırında soğuması için bekletelim.
- Sosu için bir tencereye frambuaz ve 1 br suyu koyalım.
- Şekerini ekleyelim. Yarım su br suyun içinde nişastayı açıp tencereye ekleyelim.
- Bir taşım kaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip altını kapatalım.
- Soğuyan kekin üzerine döküp buzdolabına 3- 4 saat bekletip servis edelim.
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







