Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 4.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
- Marmelat yahut reçel
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Marmelatlı kurabiye için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı,sıvı yağ, mısır nişastası, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyelim ve krema kıvama gelene kadar spatula ile karıştıralım.
- Ardından unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ek edip spatula yardımı ile karıştırmaya devam edelim. Hamur yoğunlaşmaya başlayınca elimizle yoğurarak homojen bir kıvam elde edelim.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp ortasını bir kaşık yardımı ile hafif bastıralım ben kalp biçimi verdim siz istediğiniz formu verebilirsiniz. Hazırladığımız kurabiyelerimizi yağlı kağıt sevdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
- Kurabiyelerimizi evvelden 170 derecede ısıttığımız alt üst fansız ayarda üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Üstü hafif pembeleşen kurabiyelerimizi fırından alalım. Biraz soğumasını bekleyelim ve üzerine marmelat yahut istediğiniz rastgele bir reçeli ekleyip servis tabağına alalım marmelatlı kurabiyemiz hazır. Deneyen herkese afiyet olsun 🫠🫶🏻.
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











