Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • Marmelat yahut reçel

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Marmelatlı kurabiye için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı,sıvı yağ, mısır nişastası, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyelim ve krema kıvama gelene kadar spatula ile karıştıralım.
  2. Ardından unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ek edip spatula yardımı ile karıştırmaya devam edelim. Hamur yoğunlaşmaya başlayınca elimizle yoğurarak homojen bir kıvam elde edelim.
  3. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp ortasını bir kaşık yardımı ile hafif bastıralım ben kalp biçimi verdim siz istediğiniz formu verebilirsiniz. Hazırladığımız kurabiyelerimizi yağlı kağıt sevdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
  4. Kurabiyelerimizi evvelden 170 derecede ısıttığımız alt üst fansız ayarda üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  5. Üstü hafif pembeleşen kurabiyelerimizi fırından alalım. Biraz soğumasını bekleyelim ve üzerine marmelat yahut istediğiniz rastgele bir reçeli ekleyip servis tabağına alalım marmelatlı kurabiyemiz hazır. Deneyen herkese afiyet olsun 🫠🫶🏻.

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Kuskus Pilavı
Anne Pastası
Baci Di Dama (İtalyan Kurabiyesi) (Videolu)
Karamelize Soğanlı Kereviz
Un Yok Yağ Yok Fıstıklı Kurabiye
Kuru Patlıcanlı Ekşili Köfte
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found