Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay)

Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı su
  • Tereyağ
  • 2-3 kol dereotu

Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinç ve suyumuzu tencereye koyalım ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Pirinçler haşlanmak üzereyken bir kaba yoğurt, un, yumurta sarısı ekleyip çatal ile çırpalım. Topak topak kalmamalı. Karışıma yarım çay bardağı su ekleyerek tekrar çırpalım.
  3. Haşlanan pirinçimizin üzerine karışımı yavaşça dökelim. Kaynayana kadar daima karıştıralım kesilmemesi için.
  4. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım karıştırmayı bırakalım.
  5. Tavada tereyağ ve küçük küçük doğranmış dereotunu kavuralım çorbamıza ekleyelim.
  6. 2-3 dk kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatalım. (vitamini gitmemesi için çok kaynatmıyoruz. ) çorbamız hazır. Miniklere afiyet olsun 💙.

Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Kremalı İrmik Helvası
Hiç Beklemeden 10 Dakikada Yoğur Aç Doğra Erişte Yapımı
Kıbrıs Tatlısı
Pancake
Düdüklüde Yeşil Fasülye
Ispanaklı Omlet
Hdabla | © 2025 |