İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5su bardağı şeker (çok sevmezseniz 1 su bardağı şeker)
  • 2 su bardağı irmik

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavaya yağı alıyoruz eritiyor uz üzerine irmik koyuyoruz, daima karıştırıyoruz 3 dk karıştıran sonra rengi dönüyor.
  2. Daha sonra üzerine şeker koyuyoruz 3. 4 dk da o denli kavuşuyoruz karıştırıyoruz daima kısık ateşte. Daha sonra su çabuk kaynıyor su kaynayınca üzerine döküyoruz dikkatli olmak lazım sıçrıyor elliniz yanabilir.
  3. Sürekli karıştırıyor uz sonra hafif sulu kaçak biçimde kapatıyoruz isteyenler çok kavurmaya bilir ben ağır seviyorum afiyet olsun.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Şöleni
Katmer
Zencefilli Grip Çayı İle Sağlığınızı Değiştirin! (Videolu)
Çilekli Pasta
Erzurum Yöresine Ait Tatar Böreği
Ramazan İçin Evde Ekmek (Ayçiçekli)
Hdabla | © 2024 |