Kıymalı Patlıcan Katları

Kıymalı Patlıcan Katları Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 100 ml sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tutam fesleğen
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet ezilmiş sarımsak
Sos için;
- 100 gram yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
- 100 gram mozzeralla peyniri
Kıymalı Patlıcan Katları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ince uzun dilimleyin.
- Soğanı yemeklik doğrayın, tavada yağ döküp soteleyin.
- Ardından biberi de yemeklik doğranıp soğanın üzeri ek edin,ayrı bir tavada kıymayı kavurun.
- İyice rengi dönünce üzerine soğanlı biber karışımını dök kıyma ile düzgünce sotelenince salça ve sarımsağı ekle karıştırın.
- Domatesi doğrayıp üzerine ekleyin.
- Sos için materyaller karıştırın, düzgünce çırpın.
- Patlıcan dilimlerini sosa bulayıp farklı bir tavada kızgın yağda kızartın.
- Fırın tepsisine patlıcanı koyun, üzerine kıyma harcını ekleyin, üzerine mozzarella tekrar patlıcan kıyma ve peynir harcını ekleyin.
- En son kata palıcan kıyma ve mozzarella ekleyip 180 derece 10 dakika fırına ver.
Kıymalı Patlıcan Katları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





