Kıymalı Patlıcan Katları

Kıymalı Patlıcan Katları Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 100 ml sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam fesleğen
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet ezilmiş sarımsak

Sos için;

  • 100 gram yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 100 gram mozzeralla peyniri

Kıymalı Patlıcan Katları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları ince uzun dilimleyin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın, tavada yağ döküp soteleyin.
  3. Ardından biberi de yemeklik doğranıp soğanın üzeri ek edin,ayrı bir tavada kıymayı kavurun.
  4. İyice rengi dönünce üzerine soğanlı biber karışımını dök kıyma ile düzgünce sotelenince salça ve sarımsağı ekle karıştırın.
  5. Domatesi doğrayıp üzerine ekleyin.
  6. Sos için materyaller karıştırın, düzgünce çırpın.
  7. Patlıcan dilimlerini sosa bulayıp farklı bir tavada kızgın yağda kızartın.
  8. Fırın tepsisine patlıcanı koyun, üzerine kıyma harcını ekleyin, üzerine mozzarella tekrar patlıcan kıyma ve peynir harcını ekleyin.
  9. En son kata palıcan kıyma ve mozzarella ekleyip 180 derece 10 dakika fırına ver.

Kıymalı Patlıcan Katları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Tavuk Döner Tarifi
Magnolia
Patates Püreli Meze
2 Yumurta İle Yaş Pasta Tarifi (Videolu)
Pizza Poğaça
Coleslaw Salata
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet