Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni

Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğüs
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Ayçiçek yağ

İsteğe nazaran;

  • Domates
  • Soğan
  • Maydanoz

Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı minik minik küp halinde doğrayalım, tavamızı yüksek ateşte kızdıralım, kızgın tavaya tavuklarımızı koyalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Suyunu çeken tavukların içine 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyelim baharatları da ekleyip güzelce kavuralım.
  3. Kavrulan tavuğun içine yarım su bardağı su ekleyerek soslanmasını sağlayalım.
  4. Diğer yandan ekmeğimizin içine koymak için domates soğan ve maydanoz doğrayalım.
  5. Ekmeğimizi tavuğun sosuna bastırıp içine gereçlerimizi ekleyelim.
    Afiyet olsun.

Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Un Kurabiyesi
Etli Kabak Yemeği
Şeftalili Ters Yüz Kek
Ev Yapımı Kremalı Mantar Çorbası
Et Kavurma Tarifi
Peynirli Tepsi Poğaça
Hdabla | © 2025 |