Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- ️9 adet taze lazanya makarnası
- ️500 gram kıyma
- ️2 adet soğan
- ️2 diş sarımsak
- ️Bir avuç kıyılmış maydanoz
- ️800 ml domates sosu
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️250 gram rendelenmiş peynir
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- ️2 yemek kaşığı toz biber
️Beşamel sosu:
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️2 yemek kaşığı un️
- 500 ml krema
- ️1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuzu
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları sarımsaklarla birlikte tavada kavurun ve kıymayı ekleyin.
- 1 yemek kaşığı salaçayı içine koyup kavurun.
- Domates sosunu,tuz,toz biber,kıyılmış maydanoz içine döküp karıştırın.
- Kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın.
- Beşamel sos:Tereyağı ile unu biraz soteleyin, kremayı ve tuzu ekleyip daima karıştırarak kaynatın.
- İlk olarak kıymalı sosu bir borcama yayın.
- Ardından lazanya yapraklarını üstüne yerleştirin ve sosu üzerlerine yayın.
- Yaydıktan sonra üzerine beşamel sosu dökün.
- 3 kat üst üste kapatın.
- İlk evvel peynirsiz yaklaşık 30 dakika evvelden ısıtılmış fırında 220 derecede pişirin.
- 30 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşarı serpin.
- Yine yaklaşık 20 dakika. 200°’de pişirin.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












