Yumurtalı Semizotu

Yumurtalı Semizotu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates (küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 bağ semizotu ( yemeklik doğranmış)
  • 2 adet yumurta

Yumurtalı Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım, üzerine soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
  2. Kavrulunca üzerine domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Ardından domates, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
  4. Kapalı şeklide 5 dakika orta ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Kapağını açıp üzerine temizlenmiş ve yıkanmış semizotunu yemeklik doğrayıp ekleyelim ve karıştıralım.
  6. Tekrar tavanın kapağını kapatıp 1-2 dakika pişirelim.
  7. Daha sonra üzerine 2 adet yumurta ekleyip fazla karıştırmadan kapalı formda yumurta dilediğiniz üzere pişirin.
  8. Son olarak üzerine pul biber ekledim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗 ♥️.

Yumurtalı Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Sağlıklı Muzlu Kurabiye
Kuru Meyveli Kurabiye
Lahmacun Harcı
Cevizli Fincan Kadayıf
İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri
Hdabla | © 2024 |