Yumurtalı Semizotu
Yumurtalı Semizotu Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 1 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 bağ semizotu ( yemeklik doğranmış)
- 2 adet yumurta
Yumurtalı Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım, üzerine soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
- Kavrulunca üzerine domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ardından domates, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Kapalı şeklide 5 dakika orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Kapağını açıp üzerine temizlenmiş ve yıkanmış semizotunu yemeklik doğrayıp ekleyelim ve karıştıralım.
- Tekrar tavanın kapağını kapatıp 1-2 dakika pişirelim.
- Daha sonra üzerine 2 adet yumurta ekleyip fazla karıştırmadan kapalı formda yumurta dilediğiniz üzere pişirin.
- Son olarak üzerine pul biber ekledim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗 ♥️.
Yumurtalı Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















