Duble Soslu Islak Kek

Duble Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet  yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 buçuk 2 su bardağı kadar un

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Duble Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel oda sıcaklığında olan yumurtalarımızı derince bir karıştırma kabına alıp şeker ile birlikte uygunca çırpalım.
  2. Üzerine süt, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. En son olarak kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip yağlanmış tepsiye boşaltalım.
  4. Kekimiz evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  5. Bir tencere içinde sos gereçlerimizi karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirelim. Biraz kaynadıktan sonra kapatıp ılımaya bırakalım.
  6. Kekimizi dilimleyelim üzerine bir kaşık sapı ile delikler açalım ki sosumuz yeterlice içine nüfuz etsin.
  7. Daha yumuşak bir kıvam elde edelim.
  8. Üzerine sosu döküp biraz kendini çekmesi için bir kenarda bekletelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🍄.

Duble Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Meyveli Roka Salatası
Portakallı Çikolatalı Kek
Şekerli Börek (Antep Şekerli Börek)
Mozaik Kap Kek
Mayalı Börek
Çıtır Tavuk, Brioche Ekmeği Ve Dip Sos (Videolu)
Hdabla | © 2025 |