Duble Soslu Islak Kek

Duble Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet  yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 buçuk 2 su bardağı kadar un

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Duble Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel oda sıcaklığında olan yumurtalarımızı derince bir karıştırma kabına alıp şeker ile birlikte uygunca çırpalım.
  2. Üzerine süt, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. En son olarak kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip yağlanmış tepsiye boşaltalım.
  4. Kekimiz evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  5. Bir tencere içinde sos gereçlerimizi karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirelim. Biraz kaynadıktan sonra kapatıp ılımaya bırakalım.
  6. Kekimizi dilimleyelim üzerine bir kaşık sapı ile delikler açalım ki sosumuz yeterlice içine nüfuz etsin.
  7. Daha yumuşak bir kıvam elde edelim.
  8. Üzerine sosu döküp biraz kendini çekmesi için bir kenarda bekletelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🍄.

Duble Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Köfte
Kaptan’dan Enfes Sebzeli Bulgur Pilavı
En İyi Mantı Tarifi
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Beğendili Sarımsak Soslu Köfte
Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi | Püf Noktalarıyla Yoğurt Çorbası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet