Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı)

Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker

Üzerine süslemek için:

  • Kırılmış fındık
  • Ceviz
  • Fıstık yada antep fıstığı

Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım bardak pirinçimizi yıkayıp 1,5 bardak suyla, suyu çekene kadar haşlayalım.
  2. Suyu çeken pirinçin üzerine süt, şeker, vanilya ve danla sakızını ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  3. Not: (şeker ölçüsüne kaşıkla bakıp arttırabilirsiniz ben damak tadımıza nazaran yaptım. ).
  4. Küçük bir kasede nişasta ve kalan yarım bardak suyu çırpıp nişastayı sıvı hale getirelim.
  5. Kaynayan sütlacımızın içine nişastayı karıştıralım bu süreçte karışımı süratli karıştırıp bırakalım 5-10 dk kadar kaynatıp ocağı kapatalım.
  6. İçine su koyduğumuz fırın tepsimize sütlaçlarımızı yerleştirelim ve burada 180 derecede 40 dk kadar pişirelim.
  7. Son 5 dk kala ayarını 200-210 yapıp üzerini kızartıp fırından sütlaçlarımızı çıkarıp üzerini süsleyerek servis yapabiliriz.Afiyet olsun🌸.

Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
Kavılca Ekmeği
Tereyağlı Sebzeli Tavuk
Soğuk Başlangıç Veya Meze Tabağı
Zeytin Yağlı Girit Kabağı
Unsuz Sandviç Ekmeği
Hdabla | © 2025 |