Kek

Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı zeytin yağı
Üstüne isteğe bağlı;
- Damla çikolatası
Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri şeker eriyene kadar çırpalım.
- İçine süt, kakao, vanilya ve yağı ekleyerek iyicene çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu koyarak bütün materyalleri karıştıralım.
- Kek kalıbını yağladıktan sonra kek hamurumuzu içine dökelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırınımıza kek kalıbımızı koyalım.
- Kekimiz kabardıktan sonra fırından kekimizi çıkartalım. Herkese afiyet olsun.
Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

