Kıbrıs Köftesi

Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına nazaran artırılıp azaltılabilir)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ekmek kurusu
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Kıbrıs Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri rendenin ince gözünden rendeleyelim. Zira suyunu salması gerekiyor. Nişastası bilhassa bize lazım 😉 soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Sonra gereçlerimizi bir bir ekliyoruz. Kıymamızı, çekilmiş ekmeğimizi, baharatlarımızı, yumurtamızı, maydanozumuzu ve suyunu salıp sıktığımız patatesimizi birazcık yoğuruyoruz.
  3. Ardından patatesin suyu ve nişastasını köftemize ekleyip en az 5 dk yoğuruyoruz. Yeterlice kıvama gelen köftemizin ağzını kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen köftemizi buzdolabından çıkarıp, parmak formu verip çok da bol olmayan yağda kızartıyoruz. Servis ediyoruz. Şimdiden ellerinize sıhhat. Afiyetler olsun 💛

Kıbrıs Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çeşmi Nigar Çorbası
Nefis Peynirli Cevizli Erişte
Lor Peynirinden Kahvaltılık Sürk
Ev Yapımı Spagetti Bolognese
Ispanaklı Fellah Köftesi
Antep Fıstıklı Rulolar
Hdabla | © 2025 |