Düdüklü Tencerede Barbunya

Düdüklü Tencerede Barbunya Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg ayıklanmış barbunya
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

Düdüklü Tencerede Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tencereye evvel ayçiçek yağını alıp yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Sonrasında tereyağı ekliyoruz (tereyağı yanmasın, tat versin diye sonradan ekliyoruz)
  2. Rendelenmiş 2 adet domatesi ekleyip biraz kavuruyoruz ( bende kışlık domates rendesi olduğu için direk 1 soda şişesi onu kullandım)
  3. Barbunyaları ve yuvarlak yuvarlak kestiğimiz havuçları ekliyoruz karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra baharatlarımız tuz, toz biberi ekliyoruz. Damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  5. Biraz karıştırdıktan sonra üzerini azıcık geçecek kadar su ekleyip düdüklünüzün bakliyat ayarını yapıp pişirmeye bırakıyoruz. Genelde 2. kademede ötmeye başladıktan 15 dakika sonra barbunyanız hazır olacaktır. Yanına misler üzere tereyağında pilav yapmayıda unutmayın herkese afiyetler olsun 🙏🏻

Düdüklü Tencerede Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriyeli Tarhana Çorbası
Kaşarlı Şerit Poğaça
Cennet Çorbası
Yumuşacık Ekmek Tarifi
Belen Tava
Jumbo Karides Tava
Hdabla | © 2025 |