Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet elma
  • 1.5 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Hamuru için

  • 2.5 su bardağı un
  • 125 gram oda sıcaklığında eritilmiş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker

Üstüne serpmek için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; elmayı rendeleniyoruz.
  2. Ardından rendelenmiş elma, tarçın ve şekeri suyu çıkana kadar pişiriyoruz.
  3. Hamuru için; margarin ve şekeri karıştıralım.
  4. Karışıma yumurta ekleyelim.
  5. Son olarak şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma katalım hamurumuz hazır:)
  6. Şekil vermek için hamuru ikiye ayıralım ve her ikisinide borcamımıza uygun olacak formda açalım.
  7. Sonra hamurlardan birini taban olarak tepsimize yayalım.
  8. Tabanımızın üzerine hazırladığımız harcı ekleyelim.
  9. Açtığımız başka hamuru şeritler halinde keselim ve sonra tepsimizin üzerine yatay-dikey olarak serelim.
  10. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişirelim.
  11. Elmalı tartımız hazır üstüne pudra şekeri ekleyerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun:).

Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Kişilik Kendimi Seviyorum Suflesi
Kendini Kuruvasan Sanan Börek
Yazın Fresh İçeceği Karpuz
Pekmezli Tatlı (Nişevle)
Pirinç Pilavı (Tel Şehriye Ve Margarinli)
Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |