Kadife Gibi Sütlü Un Helvası

Kadife Üzere Sütlü Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su

Helvası için;

  • 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

Kadife Üzere Sütlü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet için, süt, şu, şeker tencereye alalım güzelce karıştırdıktan sonra orta ateşte 2 taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  2. Bu sırada helva için; tavaya yağları alıp, eritelim orta ateşte daima karıştırarak unu ek edelim dikkat edelim ki un yanmasın daima karıştırmaya devam edelim.
  3. İstenilen renge geldiğinde ocaktan alıp denetimli biçimde şerbeti ek edelim karıştırarak ocağın üstüne alalım ve hiç kuru bir yer kalmayıncaya kadar spatula yardımıyla ezerek karıştıralım.
  4. Şerbeti büsbütün çekince istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz herkesin miraç kandili mübarek olsun.

Kadife Üzere Sütlü Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Mezesi
Portakal Aromalı Kek
Fellah Köftesi
Yoğurtlu Sebzeli Kabak Salatası
Saray Sarması
Ayvalı Kereviz Salatası (Parmaklara Dikkat)
Hdabla | © 2025 |