Patatesli Havuçlu Çorba

Patatesli Havuçlu Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kuru nane
Patatesli Havuçlu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan, havuç ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bir tencereye zeytinyağ alalım, soğanları ekleyerek bir kaç dakika kavuralım.
- Soğanlar pembeleştikten sonra patates ve havuçları ekleyerek biraz daha kavuralım. Akabinde sıcak su ekleyelim ve sebzeler büsbütün yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika haşlanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda ocağı kapatıp zerzevatları blenderdan geçirelim.
- Ilık süt, tuz, karabiber, kırmızı biber, nane ve tereyağını da ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı açalım. Çorbayı bir taşım daha kaynatarak ocaktan alalım.
Patatesli Havuçlu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






