Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı su

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncellikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için; yumurtayı kabın içinde mikser ile çırpalım.
  3. Daha sonra toz şeker ve tereyağı ekleyip, mikser ile çırpmaya devam edelim.
  4. En son olarak öteki gereçleri ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya başlayalım.
  5. Gereğinden fazla un eklemeyip hamuru sertleştirmeyelim. Hamurun ele yapışmayacak kıvama gelmesi kâfi.
  6. Hamuru yoğurma süreci bittikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, ellimiz ile yuvarlayıp, tepsimize yerleştirelim.
  7. Önceden ısıttığımız 170 derece fırınımızda 30 dakika pişirelim (kurabiyeler çatlayana kadar)
  8. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğumuş şerbetimize gerili önlü 15 saniye batırıp, çıkaralım.
  9. En son olarak üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. 1 gün bekleyince daha hoş oluyor ve buzdolabında saklamanızı önermem.

Afiyet olsun.

Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Ekmeği
Yoğurtlu Kabaklı Patatesli Graten (Çok Hafif Çok Lezzetli)
Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu)
Şipşak İmam Bayıldı
Mantar Kurabiye
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |