Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle
Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 yumurta sarısı akı üzerine olacak
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı elma yada üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla mahlep (tercihe bağlı olarak)
- Aldığı kadar un yaklaşık 2,5_3 su bardağı kadar
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- 1,5 su bardağı susam (hafif kavurup kullandım)
Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına sıvı gereçleri kabartma tozunu tuzu ve şekeri koyup eriyinceye kadar karıştırın. Unu azar azar ek ederek yoğurun. 2 bardaktan sonrasını dikkatli ekleyin. Her unun sıvı çekme özelliği farklılık gösterebilir yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
- Bu ortada elinizi suyla çok hafif ıslatın yağlıyormuş üzere. Hamurun içinde katı yağ olmadığı için şekillendirmeniz sıkıntı olur kırılabilir. Bu yüzden ıslatıyoruz elimizi ve formda vermek kolaylaşıyor.
- Hamuru tezgaha koyup avcunuzun içiyle ileri geri hareketlerle uzatın. Yaklaşık 18 cm uzunluğunda olunca. İki ucunu birleştirip halka formunu verin.
- Önce yumurta akına sonrada susama batırın. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından çıkarıp kendi halinde soğumaya bırakın. Kurabiye biçimi hamurlar tepsiden sıcakken alınmaz kırılıp dağılabilir. Kandil simidimiz hazır. Afiyet olsun.
Not:Bu ölçülerden 22 adet simit çıkardım.
Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















