Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle

Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yumurta sarısı akı üzerine olacak
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı elma yada üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla mahlep (tercihe bağlı olarak)
  • Aldığı kadar un yaklaşık 2,5_3 su bardağı kadar

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 1,5 su bardağı susam (hafif kavurup kullandım)

Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına sıvı gereçleri kabartma tozunu tuzu ve şekeri koyup eriyinceye kadar karıştırın. Unu azar azar ek ederek yoğurun. 2 bardaktan sonrasını dikkatli ekleyin. Her unun sıvı çekme özelliği farklılık gösterebilir yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
  3. Bu ortada elinizi suyla çok hafif ıslatın yağlıyormuş üzere. Hamurun içinde katı yağ olmadığı için şekillendirmeniz sıkıntı olur kırılabilir. Bu yüzden ıslatıyoruz elimizi ve formda vermek kolaylaşıyor.
  4. Hamuru tezgaha koyup avcunuzun içiyle ileri geri hareketlerle uzatın. Yaklaşık 18 cm uzunluğunda olunca. İki ucunu birleştirip halka formunu verin.
  5. Önce yumurta akına sonrada susama batırın. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  7. Tepsiyi fırından çıkarıp kendi halinde soğumaya bırakın. Kurabiye biçimi hamurlar tepsiden sıcakken alınmaz kırılıp dağılabilir. Kandil simidimiz hazır. Afiyet olsun.

Not:Bu ölçülerden 22 adet simit çıkardım.

Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Çıtır Börek
Hamsi Balık
Kokoş Gün Salatası
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Mıhlama
Fırında Çöp Şiş Köfte Ve Baharatlı Patates Tarifi
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk
Hdabla | © 2025 |