Et Sote

Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram kuzu but
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet sivri biber
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet sarımsak
- 1 adet büyük domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kekik
- Nane
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı su
Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavamızı alalım içine sıvı yağı dökelim tavamız kızınca içine etlerimizi ek edelim, suyunu bırakana kadar, dursun.
- Sonra tüm materyalleri baharat, domates ve salça hariç içine döküyoruz, karıştırın.
- Sonra baharatları salçayı ek edin karıştırın ve domatesi ek edin,.
- Suyu çekilirse 1 bardak sıcak su ekleyin. Çok sulu isterseniz suyu çektikçe ilave edebilirsiniz. Etimiz yumuşak olunca pişmiştir 🙂 Yanına pilav, makarna yahut haşlanmış patates çok hoş olur 🙂 Afiyet olsun ☺️💜
Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











