Et Sote

Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram kuzu but
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 1 adet büyük domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Kekik
  • Nane
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı su

Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavamızı alalım içine sıvı yağı dökelim tavamız kızınca içine etlerimizi ek edelim, suyunu bırakana kadar, dursun.
  2. Sonra tüm materyalleri baharat, domates ve salça hariç içine döküyoruz, karıştırın.
  3. Sonra baharatları salçayı ek edin karıştırın ve domatesi ek edin,.
  4. Suyu çekilirse 1 bardak sıcak su ekleyin. Çok sulu isterseniz suyu çektikçe ilave edebilirsiniz. Etimiz yumuşak olunca pişmiştir 🙂 Yanına pilav, makarna yahut haşlanmış patates çok hoş olur 🙂 Afiyet olsun ☺️💜

Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Kısır Bulgurdan Farkı Yok
Bademli Fıstıklı Kek
Peynirli İncir Dolması
Fırında Kaşarlı Tatlı Patates
Şalgamlı Kuskus Salatası
Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma
Hdabla | © 2025 |