Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram kıyma et
- 1 fincan zeytinyağı
- 3-4 orta uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı salça (karışık)
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı kaynamış nohut
- Tuz
- Karabiber
Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 150 gram kıymayı bir fincan zeytinyağı ile tavada güzelce kavurun.
- 3-4 adet küçük küçük doğranmış havucu ekleyip kavurun. Akabinde 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ek edin, karıştırarak kavurmaya devam edin.
- 2 su bardağı pirinci düzgünce yıkayıp süzün. Tencereye ekleyin ve 3-5 dakika boyunca karıştırarak kavurun (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi unutmayın )😊
- 2,5 su bardağı kaynamış suyu ve 1 çay bardağı haşlanmış nohudu tencereye ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendikten sonra tane tane meyhane pilavınız servise hazır👌👌
Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


