Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 fincan yoğurt
  • 1 fincan nişasta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 fincan ılık su
  • 1 fincan ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı un
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 2 büyük uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Biraz tuz ve karabiber

Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Patatesleri haşlayalım. Öbür bir tavada soğanı sıvı yağ ile kavuralım. Üzerine salça ve baharatları ekleyelim.
  2. Hamurumuz için un hariç bütün materyalleri bir kaba alalım ve çırpalım. Homojen olan harca denetimli halde unumuzu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  3. Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için üstü kapalı bir halde yarım saat mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamura patates harcımızı koyarak form verelim. Üzerine yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı pekmez ve biraz sıvı yağ karıştırıp sürelim. Yarım saat da tepsi mayası yapalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerine ıslatılmış yağlı kağıt koyup, bir bezle örterseniz daha yumuşak olacaktır. Afiyet olsun!.

Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Poğaça
Tavuk Kebabı
Havuçlu, Patatesli Brokoli Salatası
Sütlü Pişi
Mükemmel Cookie (Çatlayan Kenar Yumuşacık İç) (Videolu)
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |