Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 fincan yoğurt
- 1 fincan nişasta
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan ılık su
- 1 fincan ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
- 1 paket kuru maya
- 3 su bardağı un
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 2 büyük uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Biraz tuz ve karabiber
Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Patatesleri haşlayalım. Öbür bir tavada soğanı sıvı yağ ile kavuralım. Üzerine salça ve baharatları ekleyelim.
- Hamurumuz için un hariç bütün materyalleri bir kaba alalım ve çırpalım. Homojen olan harca denetimli halde unumuzu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için üstü kapalı bir halde yarım saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamura patates harcımızı koyarak form verelim. Üzerine yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı pekmez ve biraz sıvı yağ karıştırıp sürelim. Yarım saat da tepsi mayası yapalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerine ıslatılmış yağlı kağıt koyup, bir bezle örterseniz daha yumuşak olacaktır. Afiyet olsun!.
Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
